News release

Oblíbené Oblíbené

Přehled zajímavostí a novinek

Videa

Ekologizace Liberty Ostrava a.s.

Ženy

Liberty chce zvýšit počet žen ve vedení svých podniků

Sousedé

Zpravodaj Liberty Ostrava

ikona→  Tisková zpráva ve formátu .pdf

Liberty Ostrava a.s.
Barbora Černá Dvořáková
T + 420 595 683 390

Požár v huti Liberty Ostrava

Ostrava 5. června 2019 – Včera kolem 19. hodiny vznikl v ostravské huti Liberty požár. Hořelo na dvou dopravníkových pásech třídírny severní části aglomerace. Na místě zasahovalo 7 jednotek profesionálních a dobrovolných hasičů z Moravskoslezského kraje včetně podnikového hasičského sboru. Zásah byl ukončen ve 21.25.

Při požáru nebyl nikdo zraněn. Nedošlo k úniku nebezpečných látek a měřicí stanice v okolí podniku nezaznamenaly zhoršení kvality ovzduší. Požár nebude mít vliv na výrobu v huti. Jeho příčina a rozsah škod se nyní budou zjišťovat.

„Velmi oceňuji profesionální a duchapřítomné jednání zaměstnanců, díky němuž nedošlo ke zraněním a poškození výrobních technologií. Díky patří rovněž všem hasičům, kteří s velkým nasazením požár během krátké doby zlikvidovali,“ řekl Ašók Patil, generální ředitel ostravské huti.

Liberty Ostrava a.s. ročně vyrábí více než 2 miliony tun oceli, která se uplatňuje zejména ve stavebnictví a strojírenství. Je největším výrobcem silničních svodidel a trubek v Česku. Kromě tuzemského trhu dodává své výrobky do více než 40 zemí světa. Liberty má v Moravskoslezském kraji 6500 zaměstnanců. Průměrný měsíční výdělek v roce 2018 činil 39 180 korun. Díky nadstandardní ekologizaci vyrábí společnost své výrobky s minimálním možným dopadem na životní prostředí.

Tiskové zprávy PhDr. Barbora Černá Dvořáková, MBA - tisková mluvčí >

Zpravodaj pro sousední obce Chceme se s Vámi podělit o novinky z naší společnosti >